27 august 2012

Suport din ceara pentru lumanari

Ce-ar fi sa pictam in baie?

Copilului tau ii place sa picteze? Este o zi ploioasa? Este bolnav si nu ai voie sa-l scoti afara? De ce sa nu-i  facem placerea de a picta, folosind cada noastra de baie :) 

Am gasit pe un site o reteta foarte usoara de " vopsea " pe care putem s-o facem in casa ( si care se spala usor! )

Iata care sunt ingredientele:
- o lingura de amidon alimentar
- sampon pentru copii ( vreo 4-6 pompite de sampon)
- 2-3 picaturi de colorant alimentar ( gasiti la magazinele alimentare)
- 1-2 lingurite de apa

Amestecati toate ingredientele pana obtineti consistenta dorita ( puteti adauga si alte cantitati de ingrediente in functie de preferintele dumneavoastra).

Faceti mai multe vopsele de culori diferite, puneti-le intr-o tava de gheata  si voila :) 


Mai aveti nevoie doar de o pensula, sau un set de pensule si de o canita cu apa, ca sa-si clateasca pensulele!

Si bineintele:  copilul dumneavoastra sa fie imbracat cat mai sumar ( sau sa fie in hainute de casa, in caz ca se murdareste - si asa va fi- sa nu va para rau de haine! )

Un lucru foarte important de retinut este sa nu lasati copiii mici sa se joace cu aceasta vopsea, deoarece este toxica. Copilul trebuie sa fie suficient de mare incat sa inteleaga regulile impuse de dumneavoastra, sa nu mamance vopseaua, sa nu se vopseasca pe el :) !

Veti ramane surprinsi de ce talent are copilul dumneavoastra . Poate veti descoperi un mic Picasso :)
Dar cred ca cea mai mare placere a lui va fi cand va vedea ca va avea voie sa-si bage manutele in vopsea si va putea picta direct cu mainile ......


Am considerat ca merita impartasita aceasta idee si sper sa aflu si alte pareri, idei de la voi. V-am pupat!

25 august 2012

Cum sa realizezi o floare din organza?


Pentru a putea incepe trebuie sa aveti :
- o bucatica de material de organza ( aproximativ 10 cm lungime)
- foarfeca
-3 margelute albe
- ata alba de cusut
- ac de cusut


Pentru a va fi mai simplu desenati 3 cercuri  de dimensiuni diferite ( eu am facut un cerc de 7 cm, altul de 5,5 cm si altul de 4 cm ) si decupati-le.

 Apoi atasati-le de material si decupati cate 2 bucati din fiecare - in total veti avea 6 cercuri de material de organza)

Aprindeti o lumanare ( eu am folosit una mica ) si apropiati incet-incet cate un cerc de material de flacara si veti vedea ca materialul incepe sa isi schimbe forma- se "topeasca". Repetati operatiunea pentru fiecare material , de jur imprejurul cercului.

Aranjati " petalele" una peste alta in functie de dimensiune ( cele mai mari jos, iar cele mici  deasupra)

Coaseti 3 margelute in centrul florii si la sfarsit legati ata in spatele florii formate.


Ce ziceti? E greu?
Eu zic ca nu!
Puteti sa folositi floarea
- ca si ornament pentru un cadou- in acest caz lipiti pe spatele florii o bucata de scotch dublu adeziv - pentru a putea apoi aplica floarea realizata deasupra cutiei de cadou;
- ca si ornament pentru o agrafa;
- pentru a realiza o bentita pentru fetita dumneavoastra ( asta am facut eu )



Spor la lucru!




24 august 2012

Bine v-am gasit!

Ceau tuturor,
Incepand de astazi va voi povesti pe scurt cum se pot confectionat anumite lucruri, de catre voi! Putina indemanare, rabdare si putin ajutor din partea mea si va veti bucura de un produs handmade super frumos si original.
Deci? Ce ziceti? Va incanta ideea?
Daca da, sa incepem!

Cum sa faci o caliulita pentru bebele tau?




Pentru aceasta aveti nevoie de:
-tipar- il puteti descarca de aici

-tesatura tricot ( cel mai bun este bumbac 100% )
-ata de cusut
-ace de prins
-masina de cusut
-tivul este la aproximativ 0,60 cm


Deci, sa incepem! Tipariti la o imprimanta tiparul de sus si decupati-l , apoi atasati-l de material si taiati in jurul lui pentru a forma tiparul. Trebuie sa taiati 2 bucati. 








Dupa ce ati obtinut tiparul din material, indoiti partea de sus in doua ( vedeti imaginea) si coaseti -  incepand de la taietura de sus urmarind marginea si tinand cont de faptul ca tivul sa nu aibe mai mult de 0,60 cm. 
Repetati operatiunea si pentru a doua bucata de material ( tot la partea de sus a caciulitei). Apoi coaseti cele 2 bucati impreuna si veti obtine partea de sus a caciulitei. 

Pentru partea de jos printati tiparul  de 2 ori ( pentru a va fi mai usor) si asezati cele 2 bucati una in prelungirea celeilalte si abia apoi taiati cu foarfeca. Materialul va a vea de 2 ori lungimea din tipar ( nu am avut cum sa il desenez altfel- recunosc ca nu intra pe foaie :) ) si o data inaltinea.

Indoiti pe lungime si coaseti marginea ( tot pe dos) si apoi indoiti materialul in 2 ( ca sa obtineti produsul ca in imaginea alaturata).

Ambele materiale trebuie sa fie pe fata. Introduceti partea de sus a caciulitei prin inelul pe care-l formeaza partea de jos a cacilitei si coaseti avand grija sa ramana necusuta partea interioara a caciulitei ( pentru a o putea folosi pe capul bebelusului dvs).

Rulati putin marginea caciulitei si gata.... ati obtinut o frumoasa caciulita pentru copilasul dvs. Spor la cusut si ne intalnim data viitoare cu alte produse handmade.

V-am pupat!